Σεπτέμβριος 2003 – Σεπτέμβριος 2023: Η Ελ Γκρέκο γιορτάζει 20 χρόνια Καινοτομίας και Δημιουργικότητας

Όλα τα είδη Ελ Γκρέκο του Ομίλου Εταιρειών Resoul

Είκοσι χρόνια δημιουργικότητας και καινοτομίας κλείνει φέτος τον Σεπτέμβριο η Ελ Γκρέκο, έχοντας καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα στο τοπίο των Συσκευών Υγραερίου στην Ελλάδα.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2003 όταν η Εστία Ελ Γκρέκο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά και σήμερα, δύο δεκαετίες μετά, βρίσκεται πλέον σε 1.500.000 νοικοκυριά στη χώρα. Με το πρωτοποριακό σύστημα Easy Clic Plus για εύκολη σύνδεση και αποσύνδεση με μία μόνο κίνηση και την ειδική βαλβίδα ασφαλείας, κέρδισε την εμπιστοσύνη του κοινού. Επιπλέον, έγινε η πρώτη συσκευή που έβαλε χρώμα στη Βάση (το μέχρι πρότινος μπλε φιαλίδιο), παρέχοντας αισθητική ανανέωση.

Εικόνες από το λανσάρισμα της Εστίας Ελ Γκρέκο το 2003

Σεπτέμβριος 2003: Το λανσάρισμα της Εστίας Ελ Γκρέκο είναι γεγονός! Γιορτάσαμε το πρώτο της βήμα σε μια βραδιά με ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Πάνω δεξιά: Ο νυν Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Resoul, Άνθιμος Δημητριάδης, στην εναρκτήρια ομιλία του. Κάτω αριστερά – ξεκινώντας από αριστερά: Γιάννης Οικονόμου, τέως Commercial Manager της Resoul, Θάνος Σχίζας, νυν Marketing Manager της Resoul,  Peter Kollar, Regional Sales Manager της Campingaz, Τριαντάφυλλος Κωτσιόβελος, τέως Sales Manager της Resoul, Jean-Marc Billard, Marketing Manager της Campingaz, Άνθιμος Δημητριάδης, νυν Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Resoul, Anthony Robson, Area Sales Manager της Campingaz| Κάτω δεξιά: Σταύρος Δημητριάδης, νυν CEO της Resoul, Δόμνα Μπέκου, τέως γραμματέας της Resoul.

Η πρωτοπορία υπήρξε σταθερά ζητούμενο της Ελ Γκρέκο, η οποία αναβάθμισε συνολικά την κατηγορία της. Το 2007, παρουσίασε το Καμινετάκι «Θεόφιλος» (σήμερα: Εστία Ελ Γκρέκο Classic) με την καινοτομία της κάθετης φλόγας για την ιδανική παρασκευή του ελληνικού καφέ.

Λίγο αργότερα, το 2016, λάνσαρε την Πολυεστία Ελ Γκρέκο, μια συσκευή προηγμένης τεχνολογίας με πολλές μαγειρικές δυνατότητες.

Εικόνες από το λανσάρισμα του Θεόφιλου το 2007

2007: Το Καμινετάκι Θεόφιλος (μετέπειτα Εστία Ελ Γκρέκο Classic) συστήθηκε στους λάτρεις του ελληνικού καφέ μέσα από μία εντυπωσιακή έκθεση στην Αθήνα. Μια βραδιά χαραγμένη στη μνήμη μας για την πρωτοτυπία και την επιτυχία της! Κάτω δεξιά – ξεκινώντας από αριστερά: Νίκος Τζάνος, Σύμβουλος Στρατηγικής & Επικοινωνίας, Άνθιμος Δημητριάδης, νυν Πρόεδρος του Ομίλου Εταιριεών Resoul, Michael Strophair, Regional Manager της Campingaz

Τα τελευταία χρόνια, η Ελ Γκρέκο καινοτομεί συνεχώς ώστε να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης ελληνικού καφέ. Το 2018, έσπασε τα στερεότυπα με τον ελληνικό καφέ Ελ Γκρέκο Κλασικό, που δημιουργήθηκε από τη σύνθεση ποικιλιών Arabica και Robusta.

Το 2020, με τα αξεσουάρ Ελ Γκρέκο έφερε μια νέα πρόταση για την τέλεια παρασκευή του ελληνικού καφέ από την προετοιμασία μέχρι το σερβίρισμα, ενώ το 2022 κυκλοφόρησε τους νέους τύπους ελληνικού καφέ, τον Ελ Γκρέκο Σκούρο και τον Ελ Γκρέκο Χωρίς Καφεΐνη.

Παράλληλα, το 2022 υπήρξε η χρονιά που η Ελ Γκρέκο ταυτίστηκε με την έννοια της εξέλιξης. Μαζί με το λανσάρισμα της Εστίας Ελ Γκρέκο Master, της πλέον προηγμένης εστίας της, το Καφεσύστημα Ελ Γκρέκο έφερε την επανάσταση στον κόσμο του ελληνικού καφέ: με το πάτημα ενός κουμπιού και με τη χρήση καφεκάψουλας παρασκευάζει τον τέλειο ελληνικό καφέ.

«Δημιουργήσαμε από την αρχή μια εντελώς νέα αγορά στη χώρα και προσφέραμε σύγχρονες επιλογές σε εκατομμύρια ανθρώπους. Αισθανόμαστε περηφάνια που φέτος, στα 20 χρόνια μας, ήρθαν δύο σημαντικά βραβεία να τιμήσουν τη δημιουργική πορεία μας. Οι Έλληνες καταναλωτές ανέδειξαν την Εστία Ελ Γκρέκο Master ως Προϊόν της Χρονιάς 2023 στην κατηγορία της και επιπλέον, το φλιτζάνι και η κούπα Ελ Γκρέκο απέσπασαν διεθνή διάκριση στα RED DOT DESIGN AWARDS», αναφέρει ο Άνθιμος Δημητριάδης, Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών RESOUL, μέρος του οποίου αποτελεί η Ελ Γκρέκο.

Ελ Γκρέκο Master και Καφεσύστημα Ελ Γκρέκο από τον Όμιλο Εταιρειών Resoul

Αριστερά: Η πλέον προηγμένη εστία της Ελ Γκρέκο, η Εστία Ελ Γκρέκο Master. Δεξιά: Το πρωτοποριακό Καφεσύστημα Ελ Γκρέκο που ήρθε για να αλλάξει τον κόσμο του ελληνικού καφέ.

Info

Αποκτήστε έκπτωση -20% σε όλα τα προϊόντα μέσω του e-shop της Ελ Γκρέκο. Σε ισχύ μέχρι τις 31/12/2023. Μάθετε περισσότερα στο el-greko.gr.