Διεθνές βραβείο Red Dot Design για τα φλιτζάνια και την κούπα Ελ Γκρέκο

Ο Άνθιμος Δημητριάδης, Πρόεδρος της RESOUL, παρέλαβε το βραβείο RED DOT DESIGN AWARD για το φλιτζάνι Ελ Γκρέκο

Ο Άνθιμος Δημητριάδης, Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών RESOUL (στο κέντρο), παρέλαβε το διεθνές βραβείο πλαισιωμένος από τον Kim Katinis, Industrial Designer & Project Manager της RESOUL (αριστερά) και τον Alex Didaskalou (Ingenno Design), σχεδιαστή των φλιτζανιών ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ (δεξιά)

Μία ακόμη, διεθνή αυτή τη φορά, διάκριση απέσπασε η Ελ Γκρέκο στα φετινά Red Dot Design Awards, που αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς design παγκοσμίως με πάνω από 60 χρόνια ιστορίας.

Κάθε χρόνο, ειδικοί και επιστήμονες διεθνούς κύρους που απαρτίζουν την πολυμελή κριτική επιτροπή των βραβείων Red Dot Design καλούνται να αναδείξουν τους τελικούς νικητές ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Εξετάζουν τα υποψήφια προϊόντα έχοντας ως βασικά κριτήρια – μεταξύ άλλων – τον βαθμό καινοτομίας, την εργονομία, τη λειτουργικότητα, το συμβολικό και συναισθηματικό περιεχόμενό τους, την αισθητική αλλά και την εμφανή τους ποιότητα.

Διαθέτοντας όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, τα φλιτζάνια και η κούπα Ελ Γκρέκο, που είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να συγκρατούν το κατακάθι του ελληνικού καφέ, κέρδισαν το βραβείο στην κατηγορία Product Design.

Τα βραβευμένα αξεσουάρ της Ελ Γκρέκο

Στη λαμπερή βραδιά της βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στο Έσσεν της Γερμανίας, η Ελ Γκρέκο αξιοποίησε την ευκαιρία να σταθεί δίπλα σε πολύ σημαντικές παγκόσμιες μάρκες και να προβάλει διεθνώς την αισθητική και την καινοτομία των προϊόντων της.

Το βραβευμένο φλιτζάνι Ελ Γκρέκο ως έκθεμα στο μουσείο

Το φλιτζάνι Ελ Γκρέκο διπλού ελληνικού καφέ θα εκτίθεται στο Red Dot Design Museum, που βρίσκεται στο Έσσεν της Γερμανίας, έως τον Μάιο του 2024

Ο Άνθιμος Δημητριάδης, Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών RESOUL, μέρος του οποίου αποτελεί η ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, δήλωσε: «Το 2023,  για τον Όμιλο της RESOUL και ειδικότερα για το brand «ήρωα» μας, το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, που φέτος έγινε 20 ετών, είναι χρονιά καταξίωσης, περηφάνιας και αναγνώρισης της σκληρής δουλειάς, του οράματος και των αξιών μας.

Πριν από λίγους μήνες, είχαμε την ανάδειξη από τους Έλληνες καταναλωτές της Εστίας Ελ Γκρέκο Master ως «Προϊόν της Χρονιάς 2023″ στην κατηγορία της και σήμερα είχαμε τη διεθνή αναγνώριση της σχεδιαστικής μας φιλοσοφίας με ένα από τα πιο σημαντικά Βραβεία Σχεδιασμού που απονέμεται πάνω από 60 χρόνια, το Red Dot Design Award».

Η έκθεση RED DOT

Η Ελ Γκρέκο αξιοποίησε την ευκαιρία να σταθεί δίπλα σε πολύ σημαντικές παγκόσμιες μάρκες στο Έσσεν της Γερμανίας

Σχολιάζοντας τη σημασία της διάκρισης για την πορεία του brand, ο Άνθιμος Δημητριάδης συμπλήρωσε: «Εγώ και η ομάδα μου, νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτή τη νέα διάκριση που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και επιβραβεύει τη δέσμευσή μας να επενδύουμε σταθερά στο υψηλό design, τη χρηστικότητα και τη λειτουργικότητα  των προϊόντων μας. Πιστεύω πως αυτά τα βραβεία είναι μόνο η αρχή, ένα «βάθρο/stepping stone» στο οποίο θα στηριχθούμε για να φέρουμε τον ελληνικό καφέ στον 21ο αιώνα αναβαθμίζοντας συνολικά την εμπειρία απόλαυσής του με καινοτόμο και δημιουργικό τρόπο».

Στο Designers’ Night των Red Dot Awards 2023, εκτός από τον Πρόεδρο της RESOUL, παρευρέθηκε ο Kim Katinis, Industrial Designer & Project Manager της RESOUL, καθώς και ο Alex Didaskalou (Ingenno Design), σχεδιαστής των φλιτζανιών ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ.

Info

Ανακαλύψτε τα φλιτζάνια και την κούπα ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, καθώς και όλα τα αξεσουάρ καφέ που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ολοκληρωμένης εμπειρίας ελληνικού καφέ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ στο el-greko.gr.