Category Archives: Οργανωσιακές Αλλαγές

Νέος Οικονομικός Διευθυντής της Resoul ο Παντελής Δημόπουλος

Οργανωσιακές Αλλαγές

Με πολυετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο Παντελής Δημόπουλος ανέλαβε πρόσφατα τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή της Resoul.

Με την βαθιά γνώση και το πλήθος δεξιοτήτων που διαθέτει, πρόκειται να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της Resoul. Αποτελεί πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εντάσσεται αρμονικά στην μεγάλη ομάδα των ανθρώπων μας που έχουν ως κοινό στόχο την πορεία της εταιρείας προς το μέλλον.

Λίγα λόγια για τον Παντελή Δημόπουλο

Ο Παντελής Δημόπουλος σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Stirling University του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο της Οικονομικής Διεύθυνσης στην Arthur Andersen SA, στην οποία εργάστηκε στην Αθήνα και το Λονδίνο, αρχικά ως Senior Auditor και σταδιακά προάχθηκε σε Manager. Στη συνέχεια, θήτευσε στην Marfin Investment Group SA για δεκατρία χρόνια, από το 1999 έως το 2012, κατακτώντας τη θέση του Director of Real Estate Division.

Παράλληλα, από το 2008 μέχρι το 2012, διετέλεσε Group Chief Financial Officer στην εταιρεία Hygeia SA, για την οποία μεταξύ άλλων σχεδίασε και υλοποίησε ένα αποδοτικό πρόγραμμα εξοικονόμησης και μείωσης κόστους.

Στην πορεία της εργασιακής του ανέλιξης, ο Παντελής Δημόπουλος συνεργάστηκε με την εταιρεία Archirodon N.V ως Regional Finance Director και το 2013 εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της Apivita SA ως Οικονομικός Διευθυντής, στην οποία παρέμεινε για τέσσερα χρόνια.

Έρευνα ικανοποίησης μεταξύ των εργαζομένων

Οργανωσιακές Αλλαγές

Επειδή πιστεύουμε πως Resoul είναι οι άνθρωποι της συνεχίζουμε να επενδύουμε σε αυτούς και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τις ιδέες τους. Κάθε αλλαγή, κάθε βήμα προς το μέλλον του οργανισμού μας ξεκινά και καταλήγει σε όσους και όσες αποτελούν το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό του.

Ενόψει των μεγάλων αλλαγών στο εξωτερικό και το εσωτερικό του οργανισμού η Resoul πραγματοποίησε, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου,  ανώνυμη έρευνα εργαζομένων με βάση το πρότυπο του ‘’Great Place to Work’’. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο προσωπικό και δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας με στόχο την υλοποίηση των ιδεών βελτίωσης.

Το μοντέλο ‘’Great Place to Work’’ στηρίζεται στον ορισμό του εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται τους ανθρώπους για τους οποίους εργάζονται, αισθάνονται υπερήφανοι για αυτό που κάνουν και απολαμβάνουν τη συνεργασία με τους συναδέλφους τους.

Στην έρευνα κλήθηκαν να λάβουν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι του ομίλου της Resoul:Resoul Hellas, Resoul Logistics, Creative Space, Terra Nation και το ποσοστό συμμετοχής  ανήλθε στο 82%.

Μέσα στον Σεπτέμβριο, τα χρήσιμα και ουσιαστικά αποτελέσματα αυτής της έρευνας, η σημασία τους για το μέλλον καθώς και το σχέδιο δράσης της Resoul παρουσιάστηκαν σε όλο το προσωπικό του Ομίλου και δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας με στόχο τη συλλογή ιδεών των εργαζομένων για την βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος.

Δεσμευόμαστε με κάθε τρόπο και κάθε ευκαιρία πως στη Resoul συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από τους ανθρώπους μας και να βασιζόμαστε σε αυτούς.

Η Resoul απέκτησε την επίσημη γιορτή της

Οργανωσιακές Αλλαγές

Με στόχο να τιμήσουμε τον ιδρυτή της Resoul, κ. Νίκο Δημητριάδη, οργανώσαμε το 1ο ‘’Founder’s Day/ Idea Generator’’ την ημέρα της ονομαστικής του εορτής. Πλέον, στις 6 Δεκεμβρίου κάθε έτους, θα γιορτάζουμε την δική μας επίσημη γιορτή, βραβεύοντας τις καινοτόμες ιδέες των εργαζομένων μας.

Από τότε που ο κ. Νίκος Δημητριάδης επέστρεψε στην Ελλάδα και έθεσε τις βάσεις της σημερινής Resoul, διατηρούμε σαν φυλαχτό εκείνες τις αξίες που ενώνουν τους ανθρώπους και τους κάνουν να ονειρεύονται. Πιστεύουμε στην πρόοδο και τον νεωτερισμό και καλλιεργούμε συνεχώς το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε να εμπιστευθούμε το όραμα των εργαζομένων μας. Τους καλέσαμε να καταθέσουν τις ιδέες που έχουν για την εξέλιξη της εταιρείας και την εξωστρεφή πορεία της. Παρά το δυσμενές παγκόσμιο και εγχώριο περιβάλλον, είμαστε αισιόδοξοι και σίγουροι ότι «τα καλύτερα έρχονται» με πρώτη ύλη την φαντασία και την δημιουργικότητα των ανθρώπων μας.

Η πρεμιέρα της διοργάνωσης στέφθηκε με επιτυχία και μας τροφοδότησε με χαμόγελο, συγκίνηση και αστείρευτη δημιουργικότητα. Το 2ο ‘’Founder’s Day/ Idea Generator’’, το οποίο αναμένουμε με ενθουσιασμό, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017. Μείνετε συντονισμένοι!