Ο Πρόεδρος της Resoul, Άνθιμος Δημητριάδης, μιλά για το Καφεσύστημα Ελ Γκρέκο στο HORECA TV

Ο πρόεδρος της Resoul Άνθιμος Δημητριάδης με το καινοτόμο Καφεσύστημα Ελ Γκρέκο

Η αυλαία της Έκθεσης HORECA 2022 έχει πέσει και οι θετικές εντυπώσεις που απέσπασε το Καφεσύστημα Ελ Γκρέκο εξακολουθούν να συνοδεύουν το λανσάρισμά του.

Στα highlights της παρουσίας του Καφεσυστήματος στην Έκθεση συγκαταλέγεται η παρουσία της κάμερας του HORECA TV στο Περίπτερο Ελ Γκρέκο.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Νεκτάριο Νώτη, ο Πρόεδρος της Resoul Άνθιμος Δημητριάδης εξήγησε πώς προέκυψε η ιδέα για το Καφεσύστημα.

«Με τις Εστίες Ελ Γκρέκο βρισκόμαστε σε 1.500.000 νοικοκυριά στην Ελλάδα. Εδώ και 20 χρόνια, παρατηρούμε στενά το πώς παρασκευάζεται ο ελληνικός καφές. Επιπλέον, τα τελευταία τέσσερα χρόνια λανσάραμε τον Ελληνικό καφέ Ελ Γκρέκο, βάζοντας υψηλές ποικιλίες arabica στο χαρμάνι και αλλάζοντας τη γεύση του ελληνικού όπως τον ξέραμε. Σε συνδυασμό όλων των παραπάνω και με χρόνια έρευνα, με τη δομή της ομάδας μας και με συνεργάτες από το εξωτερικό, συστήνουμε πια στον κόσμο το Καφεσύστημα Ελ Γκρέκο. Νομίζω ότι με αυτό το βήμα θα φέρουμε τον ελληνικό καφέ στο σήμερα και θα τον οραματιστούμε στο αύριο», δήλωσε αναλυτικά.  

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της E.R. Coffee Experiences Νίκος Αϊδίνης αναφέρθηκε στην πρωτοποριακή τεχνολογία της συσκευής.  

«Αυτοματοποιήσαμε τη διαδικασία τη σωστής παρασκευής ελληνικού καφέ. Ο ελληνικός καφές είναι έτοιμος μέσα σε 45 δευτερόλεπτα, με το πάτημα ενός κουμπιού και με τη χρήση καφεκάψουλας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι τέλειο, σε γεύση και άρωμα, καθώς βασίζεται στην καινοτόμα πατέντα μας. Πώς λειτουργεί, δηλαδή; Τοποθετούμε την καφεκάψουλα (είτε για μονό είτε για διπλό καφέ), πατάμε το κουμπί και μέσα στη μηχανή υπάρχει μπρίκι και αναδευτήρας, δημιουργείται μια συνεχής ανάδευση, ειδικοί αισθητήρες παρατηρούν το φούσκωμα του ελληνικού και στη συνέχεια σερβίρεται με το ιδανικό καϊμάκι», περιέγραψε μεταξύ άλλων στον δημοσιογράφο Νεκτάριο Νώτη.  

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Resoul Άνθιμος Δημητριάδης τόνισε την ανάγκη της αγοράς να σερβίρεται τέλειος ελληνικός στις επιχειρήσεις της Εστίασης και του Τουρισμού. «Σύμφωνα με τις έρευνές μας», συμπλήρωσε στην κάμερα του HORECA TV, «9 στους 10 Έλληνες δεν πίνουν ελληνικό καφέ όταν βγαίνουν έξω γιατί δεν τον βρίσκουν σωστά φτιαγμένο ώστε να τον απολαύσουν. Με το Καφεσύστημα, θέλουμε να αλλάξει αυτό».